Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ethos Sustainability Forum & Awards 2014!

Ένα ξεχωριστό πολυδιάστατο και διαδραστικό γεγονός συμβαίνει στην Αθήνα...www.ethos-sustainabilityforum.gr

 
Η Ethos Media Α.Ε. σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, διοργανώνουν το «Ethos Sustainability Forum and Awards 2014»,  ένα ξεχωριστό πολυδιάστατο και διαδραστικό γεγονός, την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 σε γνωστό χώρο στο κέντρο της Αθήνας. Επιστημονικός συνεργάτης της διοργάνωσης είναι η κυρία Μπέττυ Τσακαρέστου, Επίκουρη Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.    

 

Το φετινό Ethos Sustainability Forum είναι μία πρωτοπόρος διοργάνωση η οποία έχει στόχο να προσφέρει άμεσα και πρακτικά αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες γύρω από τους σύγχρονους άξονες της Αειφορίας:  Social Innovation, Transformative CSR, Collaborative & Sharing Economy.  

Μέσω ενός πρωτότυπου και πολυ-επίπεδου format διοργάνωσης, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μία συνδημιουργική ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, η οποία θα τους επιτρέψει να γνωρίσουν τις διεθνείς αντιλήψεις και βέλτιστες πρακτικές σε σχέση με θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Στα πλαίσια των workshops, οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μία δημιουργική εμπειρία, κατά την οποία θα εργαστούν σε ομάδες και θα συνεργαστούν για να εμπνευστούν και να σχεδιάσουν λύσεις. Κάθε ομάδα, στα πλαίσια των workshop θα έχει μία πρόσκληση να αντιμετωπίσει. Μέσα από την εμπειρία τους και τη συμμετοχή τους, θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων στις δικές τους επιχειρήσεις ή οργανισμούς ή και για την προσωπική τους εξέλιξη.  
Καινοτόμες δράσεις & πρωτότυπες συνεδρίες:

- Εργαστήρι Συνδημιουργίας: Γέννηση ιδεών και σχεδιασμός λύσεων.
Οι συμμετέχοντες προερχόμενοι από διάφορους χώρους καταγράφουν τις προκλήσεις και προτείνουν λύσεις.
(σύντομες παρουσιάσεις).

- Unconference session: Ελεύθερη επιλογή θέματος – Οι μετέχοντες έχουν 5 λεπτά στη διάθεσή τους για να εμπνευστούν, να εξετάσουν και να δοκιμάσουν μία βιώσιμη, πρωτότυπη ιδέα ή σχέδιο.

- Ο Δαβίδ συναντά τον Γολιάθ: Συνεργασία με στόχο την συνδημιουργία και την καινοτομία μεταξύ Πολυεθνικών, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Start-ups, ΜΚΟ κα
- Debate: Αντίλογος σε απόψεις που παρουσιάζουν λεπτές διαφοροποιήσεις μεταξύ τους και σε καθιερωμένες πρακτικές που σχετίζονται με το πεδίο εφαρμογής της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Βιωσιμότητας καθώς και της δυναμικής τους να επανεφεύρουν επιχειρήσεις, κοινωνικές δομές και οργανισμούς.

- Collaborative Game: Οι συμμετέχοντες μέσα από το παιχνίδι, ανοίγουν το δρόμο προς τη βιωσιμότητα.

Το Ethos Sustainability Forum and Awards 2014 είναι ένα συνέδριο που αφορά όλους, ανεξάρτητα από τον επιχειρηματικό τομέα στον οποίο δραστηριοποιούνται, και ιδίως:
  • Διευθύνοντες Συμβούλους/ Διευθυντές Τμημάτων Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων/ Διευθυντές Μάρκετινγκ/ Διευθυντές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης/ Στελέχη Διαφήμισης/ Συμβούλους Επιχειρήσεων/ Επιχειρηματίες
  • Καθηγητές/ Μεταπτυχιακούς Φοιτητές
  • Δημοσιογράφους και υψηλόβαθμα στελέχη των Media
  • Άτομα με επιρροή στο χώρο των social media
  • Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας/ Ιδρυτές και προσωπικό startup επιχειρήσεων/ Στελέχη Διαχείρισης Κρίσεων/ Επιχειρηματίες/ επαγγελματίες που ασχολούνται με την υποβοήθηση startups/ Ιδρυτές συνεργατικών χώρων
  • Κοινωνικές/ περιβαλλοντικές πλατφόρμες εθελοντικής δράσης – ηγέτες πρωτοβουλιών και δραστήρια μέλη κοινοτήτων
  • Ανώτατα Στελέχη/ Διευθύνοντες Συμβούλους/ Γενικούς Διευθυντές του δημόσιου και του κοινωνικού τομέα
  • Εκπροσώπους τοπικών αρχών (Δήμαρχος Αθηναίων, InnovAthens).

Κορύφωση του συνεδρίου θα αποτελέσει η τελετή απονομής των βραβείων «Ethos Sustainability Awards», που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στον ίδιο χώρο. Μέσω των βραβείων αυτών θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό θέματα όπως η Εταιρική Ευθύνη, η Καινοτομία Επιχειρησιακών Μοντέλων, η Κοινωνική Καινοτομία και οι Έξυπνες Πόλεις.
Η οργανωτική επιτροπή προκειμένου να διασφαλίσει τη διαφάνεια της διαδικασίας διοργάνωσης βραβείων, εφαρμόζει μία σύνθετη μεθοδολογία η οποία περιλαμβάνει σε πρώτο στάδιο ψηφοφορία από εμπλεκόμενα με την ΕΚΕ στελέχη και σε δεύτερο στάδιο, την επιλογή των τελικών αποτελεσμάτων από την κριτική επιτροπή.
Οι υποψήφιες εταιρίες/οργανισμοί μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους δωρεάν. Η υποβολή υποψηφιότητας θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www.ethos-sustainabilityforum.gr, από τις 5 έως τις 20 Μαρτίου 2014.
Κατηγορίες βραβείων:
  1. Κορυφαίο Βραβείο: Ethos Sustainability Award”
  2. Βραβείο Μακροχρόνιας Συνεργασίας
  3. Βραβείο Εξεύρεσης Λύσεων
  4. Βραβείο μακροχρόνιας ενασχόλησης με ζητήματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης/ Βιωσιμότητας
  5. Βραβείο Κοινωνικής Καινοτομίας
  6. Βραβείο Έξυπνων/ Βιώσιμων Πόλεων
  7. Βραβείο καλύτερης ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
  8. Βραβείο καλύτερης καμπάνιας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
  9. Green Award
  10. Τιμητικό Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...