Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Σε ρήξη η διοίκηση της ΕΡΤ με την ΠΟΣΠΕΡΤ

Σε ρήξη η διοίκηση της ΕΡΤ με την ΠΟΣΠΕΡΤ μετά τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν όταν οι εργαζόμενοι διέκοψαν τις εργασίες του Δ.Σ. της ΕΡΤ προχθές, προκειμένου να μην περάσει απόφαση για τη μεταφορά των πλεονασμάτων της ΕΡΤ (γύρω στα 55 εκατ.) στη μαύρη τρύπα των κρατικών ταμείων. Η διοίκηση προσέφυγε στη δικαιοσύνη, η οποία ξεκινάει έρευνα.

* Η ΠΟΣΠΕΡΤ από την πλευρά της κέρδισε άλλη δίκη, σε αγωγή της διοίκησης της ΕΡΤ εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ για τις πρόσφατες απεργίες: το δικαστήριο αποφάσισε ότι η εν λόγω αγωγή "πρέπει να απορριφθεί λόγω έλλειψης ενεργητικής νομιμοποίησης". Με τον τρόπο αυτό δίνεται και μια απάντηση και στον υπουργό Επικρατείας Π. Καψή, ο οποίος έβαλλε κατά των συνδικαλιστών της ΕΡΤ, ιδίως εναντίον των απεργιακών κινητοποιήσεων του τελευταίου διαστήματος.

* Την πλήρη αντίθεσή της για το σφαγιασμό των 94 από τους 169 συμβασιούχους δημοσιογράφους της ΕΡΤ εκφράζει με ομόφωνη απόφασή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), σημειώνοντας ότι ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν δημοσιογράφοι για τους οποίους είναι η μοναδική τους εργασία και πολλοί "έχουν καθημερινή παραγωγική παρουσία στην ΕΡΤ, αναγκαία για την ενίσχυση του ενημερωτικού χαρακτήρα της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...