Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μπερλουσκόνι: Ο Γητευτής των Ιταλών

Επιχειρηματίας, μιντιάρχης, πολιτικός, νεωτεριστής, τροβαδούρος, χιουμορίστας, γόης, ιππότης, αυτοκράτορας, μάγος, πωλητής ονείρων, όπως κι αν χαρακτηρίσει κανείς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπήρξε επί δυο δεκαετίες ο «Γητευτής των Ιταλών». Στο νέο δίωρο ντοκιμαντέρ της «Εμπόλεμης Ζώνης» του Σωτήρη Δανέζη, το οποίο θα μεταδοθεί από το MEGA σε δύο μέρη, φίλοι και εχθροί, συνεργάτες και αντίπαλοι μιλούν για τον άνθρωπο-φαινόμενο που σημάδεψε την σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ιταλίας.
Το πρώτο μέρος, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 στις 23.30.
 
BERLUSCONI Silvio
Image by Giuseppe Nicoloro via Flickr
Λίγα  λόγια για το πρώτο  μέρος του ντοκιμαντέρ

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι γεννήθηκε στο Μιλάνο το 1936.  Από  τα κρουαζιερόπλοια, όπου τραγουδούσε  γαλλικά ρομαντικά τραγούδια  και μετά από μια μικρή στάση στη Νομική Σχολή, αναδεικνύεται «Βασιλιάς του Τούβλου».
Τη δεκαετία του ’70 μεγαλουργεί στο χώρο της  κατασκευής και αγοραπωλησίας ακινήτων, χτίζει μια ολόκληρη κωμόπολη κοντά  στο αεροδρόμιο Λινάτε και σύμφωνα  με το μύθο αλλάζει ακόμα και τον τρόπο προσέγγισης των αεροσκαφών κατά τη διαδικασία της προσγείωσης, ώστε τα διαμερίσματά του να πάρουν μεγαλύτερη αξία. «Είναι ένας από τους καλύτερους πωλητές που έχω δει στη ζωή μου, μπορεί να σου πουλήσει τα πάντα!», λέει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι στο φακό της Εμπόλεμης Ζώνης. 
Το μεγάλο ερώτημα μέχρι σήμερα είναι πώς  ο Μπερλουσκόνι βρήκε τότε τα τεράστια κεφάλαια που απαιτούνταν για  την ανοικοδόμηση των χιλιάδων πολυτελών  κατοικιών. Οι επικριτές του σχετίζουν  την εντυπωσιακή άνοδό του στο χώρο των κατασκευών με τις επενδύσεις της Μαφίας. Στον «Γητευτή των Ιταλών» παρουσιάζεται ένα απόσπασμα από παλιότερο ντοκιμαντέρ της σειράς, όπου ο πρώην μαφιόζος Γκαετάνο Γκράντο εξομολογείται στον Σωτήρη Δανέζη πώς ένας δικός του άνθρωπος βρέθηκε να δουλεύει για τον μετέπειτα Ιταλό πρωθυπουργό.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...