Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ν. Νικολόπουλος: Κατάθεση Ερώτησης για τη διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΦ

Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού  Κόμματος Ελλάδος εστάλη η ακόλουθη ερώτηση που  αφορά  την  διαφημιστική  καμπάνια του ΕΟΦ:

«Συγγενείς Α’ Βαθμού του “τσάρου” της οικονομίας στην διαφημιστική εταιρεία “Mindwork business solutions ΕΠΕ” που πήρε δουλειά από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου, στην οποία συμμετέχει ως Γενική Διευθύντρια η Σταυρούλα Νικολοπούλου - σύζυγος του υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα και βασικοί εταίροι είναι οι Μυρτώ Στουρνάρα και Νεφέλη Στουρνάρα - θυγατέρες του υπουργού Οικονομικών».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο η εταιρία MIND WORKS SOLUTIONS ΕΠΕ δραστηριοποιείται εδώ και καιρό γύρω από το χώρο της Υγείας, έχοντας αναλάβει έργα για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ.α Συμμετέχει μάλιστα στο «Forum για την υγεία και τις πολιτικές υγείας», το οποίο από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει 5 συναντήσεις με σαν χορηγούς μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες.

Η «MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS EΠΕ» φέρεται συγκεκριμένα να αναλαμβάνει δουλειές από το Δημόσιο και συγκεκριμένα να διοργανώνει συνέδρια και διαφημιστικές εκστρατείες. Σ’ αυτήν λοιπόν την εταιρεία συμμετέχει ως Γενική Διευθύντρια η Σταυρούλα Νικολοπούλου - σύζυγος του υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα – ενώ, σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση της εταιρείας βασικοί εταίροι είναι και η Μυρτώ Στουρνάρα και Νεφέλη Στουρνάρα - θυγατέρες του υπουργού Οικονομικών!

Το τελευταίο έργο της  ανατέθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2012 ο Γιάννης Στουρνάρας είναι υπουργός Οικονομικών όταν ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Γιάννης Τούντας υπέγραψε την υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου 65260 απόφαση με την οποία κατακυρώθηκε το έργο «Εκστρατεία ενημέρωσης του ΕΟΦ για την πρόληψη της πολυφαρμακίας» στην Ένωση Εταιρειών «MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ» και «V+O ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.», αντί του ποσού 435.666 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών στην «Πρόληψη της Πολυφαρμακίας».

Μάλιστα κατά το διάστημα της  αξιολόγησης των προσφορών ήταν υπουργός Ανάπτυξης η δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρίας, όμως, έχει πιο μακρά διαδρομή, πίσω στο πρόσφατο παρελθόν.

Το θέμα για την Mind Business Solutions ΕΠΕ έφτασε έως την Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος αναζητούσε απαντήσεις για το κόστος αλλά και για την διαγωνιστική διαδικασία, τόσο από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όσο και από τον πρώην υπουργό υγείας Ανδρεα Λυκουρέντζο σχετικά με το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας και την διοργάνωση του από την εταιρεία Mindwork Business Solutions (συζύγου Στουρνάρα).

Απάντηση δόθηκε μόνο από τον υπουργό Yγείας και ανέφερε ότι δεν έχει καταγράφει καμία πίστωση για την πληρωμή δαπανών του συγκεκριμένου συνεδρίου. Ο έτερος υπουργός ο «Θησαυροφύλαξ του κράτους» ο Καίσαρ της οικονομίας, προτίμησε να κρυφτεί πίσω από τα φουστάνια και εσιώπησε.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο η διοργανώτρια εταιρία θεώρησε σωστό να καλέσει ως βασικό ομιλητή και το σύζυγο υπουργό Οικονομικών (!) ώστε να δώσει κύρος στο συνέδριο.
Έτσι αλλού η σιωπή είναι χρυσός και αλλού οι κοινοτυπίες και οι κενολογίες δίνουν κύρος και δουλειές..
Επίσης, όμως η συγκεκριμένη εταιρία συμφερόντων οικογενείας Στουρνάρα, στις 13-6-2012 έλαβε μέρος και σε άλλο διαγωνισμό διεκδικώντας την διοργάνωση ημερίδων του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο αποκλείστηκε, καθώς εντοπίστηκε από την επιτροπή ελέγχου ότι είχε καταδίκη για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών ΤΑΕ!
Πολύ απλά, όπως μάθαμε, η γυναικά του υπουργού Οικονομικών που έχει βάλει του περισσότερους φόρους στους Έλληνες φορολογούμενους, δεν είχε πληρώσει τις εισφορές της στο Δημόσιο ως όφειλε.


Τρεις μήνες μετά, συνέχισε όμως απτόητη και έλαβε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό, για την εκστρατεία ενημέρωσης του Ελληνικού λαού κατά της πολυφαρμακίας, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.
Αυτά όμως εξακολουθούν να διεκδικούν και να είναι προκλητικά, όχι μόνο γιατί η σύζυγος και οι θυγατέρες του Υπουργού Οικονομικών, παίρνουν δουλειές από το δημόσιο αλλά και το γεγονός ότι τα υπουργεία και οι δημόσιοι οργανισμοί -σε καιρούς λιτότητας που επιβάλλει ο ίδιος κύριος Στουρνάρας- να διοργανώνουν συνεδρία και εκδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αμφίβολης αναγκαιότητας για να μην πούμε και χρησιμότητας, αφού:
α) Χωρίς την εκστρατεία, για την πολυφαρμακία, του ενός εκατομμυρίου ευρώ μπορεί να ζήσουν οι ασθενείς, αλλά…
β) Χωρίς φάρμακα για τον καρκίνο δεν μπορούν!!


Επειδή είναι, επίσης, ανήθικος, απαράδεκτος, «φτηνός» και προκλητικός ο τρόπος προώθησης των οικογενειακών επιχειρήσεων Στουρνάρα, για την χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία, όταν βλέπει έναν υπουργό να «περιφέρεται» σε εκδηλώσεις, για τις οποίες πληρώνεται η σύζυγος του.
Επειδή δικαιολογημένα γεννάται το ερώτημα μήπως εμφανίστηκε ως «εγγυητής της σοβαρότητας και της επιτυχίας της εκδήλωσης και μήπως ρευστοποιεί έτσι το ΥΠΟΥΡΓΗΜΑ ο αυστηρός επιτηρητής της ξένης τρόικας κ. Στουρνάρας;
Επειδή τη διαφήμιση αυτή θα μπορούσε να την είχαν κάνει όλα τα ΜΜΕ αφιλοκερδώς ως κοινωνικό μήνυμα όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση χωρίς κόστος!
Επειδή ακόμα και  εάν είναι νόμιμο, υφίσταται θέμα ηθικής τάξης και αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών αυξάνει το… ετήσιο οικογενειακό του εισόδημα μέσα από τα έργα που η εταιρία της συζύγου και των θυγατέρων του λαμβάνει από το Δημόσιο.
Επειδή κ. Σαμαρά «η γυναίκα του Καίσαρα της Οικονομίας δεν αρκεί να φαίνεται, αλλά πρέπει και να είναι τίμια», όπως είπε και για την περίπτωση Σταυρίδη ο υπουργός Γιάννης Μιχελάκης.

Επειδή «πέπλο σιωπής» έπεσε από την αόμματη και μουγκή μιντιακή διαπλοκή των μεγαλοεργολάβων, που στην εποχή Καραμανλή αξίωναν παραιτήσεις για κουμπάρους και λοιπούς συγγενείς…

Οι Έλληνες  Χριστιανοδημοκράτες επαναφέρουν  το θέμα στην Βουλή και σας καλούν τους κ. Σαμαρά και κ. Στουρνάρα από το βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας να δώσετε εξηγήσεις στις Ελληνίδες και τους Έλληνες για το νόμιμο και ηθικό, της συμμετοχής σε κρατικές δουλειές, των συγγενών Στουρνάρα, στις συγκεκριμένες παραπάνω περιπτώσεις.

Ακόμα καλείστε να απαντήσετε και να καταθέσετε όλα τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή:

Πότε προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός;
Ποιο ήταν το κείμενο της διακήρυξης;
Πότε έγινε η κατάθεση των προσφορών;
Πόσο διήρκεσε η αξιολόγηση των προσφορών και πότε ολοκληρώθηκε;
Ποιες εταιρείες κατέθεσαν προσφορές;
Ποιοι έκαναν την αξιολόγηση;
Είχε τεθεί στη διακήρυξη όρος για την μη ύπαρξη αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης, για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική διαγωγή; Να κατατεθεί η ασφαλιστική και η φορολογική ενημερότητα καθώς και όποια δικαστική ποινή έχει επιβληθεί στην εταιρία MIND…
Πόσα χρήματα έχουν εκταμιευθεί μέχρι σήμερα από τον ΕΟΦ προς την MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ και για ποιες ακριβώς δράσεις;
Ποιες εφημερίδες, ποια ραδιόφωνα, ποιες τηλεοράσεις, ποια site και blogs πήραν διαφήμιση, με ποια κριτήρια και ποιο ποσό πήρε το κάθε ΜΜΕ;
- Να κατατεθεί αναλυτική κατάσταση, που να καταγράφεται η εντολή καταχώρησης ανά μέσο χωριστά, το ποσό, η διάρκεια καταχώρησης καθώς και τα τιμολόγια εξόφλησης ενός εκάστου ΜΜΕ.
 Να κατατεθεί το εταιρικό και το ΦΕΚ της MIND.
Να κατατεθούν τα ΦΕΚ της συμμετοχής του Γιάννη Στουρνάρα στη κυβέρνηση Παπαδήμου και Σαμαρά.
Να κατατεθεί η ανωτέρω σύμβαση του ΕΟΦ με την MIND.


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...