Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

2ο Συνέδριο Social Media World «Social makes the Business go round»

Η Smart Press έχει τη χαρά να ανακοινώσει το 2o Συνέδριο Social Media World (www.socialmediaworld.gr), που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, από τις 09:30 έως τις 18:00 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, του ΙΑΒ Hellas (Interactive Advertising Bureau) και του GR.EC.A (Greek eCommerce Association). Το Social Media World αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην Ελλάδα, αποτυπώνοντας τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της διαφήμισης, της τεχνολογίας και των Social Media.

Η φετινή διοργάνωση έχει ως κεντρικό θέμα το «Social makes the Business go round», δεδομένου ότι τα νέα μέσα έχουν μπει σε κάθε τομέα της ζωής μας, κυριαρχούν στις αγορές και σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν την πορεία των brands αλλά και των επιχειρήσεων.

Η Οργανωτική Επιτροπή επέλεξε φέτος να εστιάσει σε τέσσερις κύριους άξονες, οι οποίοι θα αποτελέσουν και τις ενότητες του συνεδρίου, πάντα με τη λογική της διαδραστικότητας και της ενεργής συμμετοχής του κοινού:

Show me the market: Εκπρόσωποι από εταιρείες διαφήμισης και προώθησης θα αναπτύξουν και θα συζητήσουν τις παραμέτρους της αγοράς, όπως έχει διαμορφωθεί πλέον με την καταιγιστική είσοδο των social media.
Η εμπειρία που μέχρι τώρα έχει αποκτηθεί, ίσως δίνει την ευκαιρία για προβλέψεις, εκτιμήσεις, ή ακόμα και ρηξικέλευθες προτάσεις για αποτελεσματικότερα μοντέλα και καλύτερη στόχευση κάθε καμπάνιας. Κοινή παραδοχή είναι πλέον ότι δεν μπορεί να υπάρξει προωθητική ενέργεια χωρίς τα social media.
Show me the experience: Το λόγο θα έχουν όσοι ασχολούνται με τη στρατηγική των εταιρειών και τη μετάβαση προς τα ψηφιακά μέσα. Αυτή η μετάβαση δεν είναι καθόλου απλή, δεδομένου ότι απαιτεί πλήρη αναδιάρθρωση των μηχανισμών της εταιρείας ή του οργανισμού, καθώς η εξωστρέφεια αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο και η πληροφορία διαχέεται «εκτός των τειχών».  
Το μόνιμο ερώτημα όμως είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ. Το ψηφιακό χάσμα προκαλεί και οικονομικό χάσμα ή μήπως τα social media επιτρέπουν προσεγγίσεις που πιο παλιά ήταν αδιανόητες; Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλούν κρίσεις ή δίνουν λύσεις; Ποιες είναι οι σωστές επιλογές; Πώς ξεκινάει κανείς; Ποιά είναι η σωστή επιλογή outsourcing ή in house; Ποια είναι τα εργαλεία που επιτρέπουν μία αποτελεσματική προσέγγιση και ποια τα εργαλεία μέτρησης της αποτελεσματικότητας;
Social Media Deep Dive: Οι ειδικοί των social media παρουσιάζουν, ο καθένας στoν τομέα της εξειδίκευσής του, τη στρατηγική, τα εργαλεία και τις μεθόδους, μέσα από τις οποίες "χτίζεται" μια επιτυχημένη παρουσία μέσα στον ιστό των κοινωνικών δικτύων. Πώς σχεδιάζεται μία καμπάνια; Ποιες είναι οι προσεγγίσεις σε τομείς όπως το storytelling, analytics, monitoring, brand campaign, community management κ.λπ.
Μέσα  από αυτή τη διαδικασία, οι ειδικοί φιλοδοξούν να αποδείξουν ότι ο προσεκτικός σχεδιασμός είναι πολύ βασικός, καθώς η ταχύτητα με την οποία κινείται η πληροφορία στα social media είναι εκθετική και ως εκ τούτου πρέπει ο κύκλος ανάδρασης μιας καμπάνιας να είναι ταχύτατος και αποτελεσματικός.
Social Media in Action: Όλες οι εταιρείες και οργανισμοί που θέλουν να αγγίξουν το κοινό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν υποχρεωτικά και τα social media. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι κάθε εταιρεία και κάθε οργανισμός εμπλέκεται με τα social media. Στη συγκεκριμένη ενότητα δούμε πως μετασχηματίζονται και αλλάζουν οι αγορές και ποια είναι η επίδραση
των μέσων  κοινωνικής δικτύωσης σε αυτές. Τι σημαίνει social media journalist; Πώς λειτουργεί το social media recruitment; Τι ανάγκες έχει ο social media traveler; Πώς επιδρά η κινητή τηλεφωνία με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Πόσο πρέπει να αλλάξουν τα δίκτυα και οι κατασκευαστές για να ανταποκριθούν στην απαίτηση της αγοράς για social media anytime anywhere any deviceς; Όλες οι δραστηριότητες αποκτούν άλλη διάσταση και εκθετική επίδραση όταν περνούν μέσα από τον "ενισχυτή" των κοινωνικών δικτύων και τα αποτελέσματά τους δίνουν εκπληκτικές προσεγγίσεις μέσα από τα φίλτρα των εργαλείων ανάλυσης των big data.

Με δεδομένο ότι τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι πάρα ο καθρέφτης της κοινωνίας, είναι φυσικό να υπάρχει και η  σκοτεινή πλευρά. Η χειραγώγηση λόγου, το cyber bullying, το κυβερνοέγκλημα, η κλοπή προσωπικών δεδομένων, διεκδικούν επιθετικά το δικό τους χώρο. Πόσο άραγε οι συνειδησιακοί φραγμοί αμβλύνονται πίσω από μια οθόνη; Υπάρχει τελικά η έννοια της δικτυακής κοινωνικής συνείδησης;                  

Και επειδή στην παγκόσμια κλίμακα των κοινωνικών δικτύων, όλα είναι "big", δε θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε την έννοια των big data. Συνήθως μιλάμε για τεράστιες υπολογιστικές διατάξεις που "φιλτράρουν" exabytes δεδομένων και παράγουν απόσταγμα γνώσης. Μήπως όμως δε χρειάζεται μία τόσο πολύπλοκη προσέγγιση; Υπάρχει εναλλακτική πρόταση;

Περισσότερες  πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.socialmediaworld.gr.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...